Prethodne izložbe. Od 2014.

Leto na Trgu galerija 2018. Vrt Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Vase Stajića 1, četvrtkom u 21 sat.

Godine 2012. Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog pokrenule su manifestaciju Leto u vrtu galerija, koja je Novosađanima pružila predah u prijatnom ambijentu muzejske bašte, kao i kvalitetan kulturni sadržaj. Ovogodišnjem, sedmom ciklusu programa pridružila se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, te se od ovog leta kroz program Leta aktuelizuje još jedan atraktivni muzejski prostor Trga galerija, što je uslovilo promenu naziva manifestacije u Leto na Trgu galerija. Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, do 30. avgusta publiku očekuje zanimljiv program ispunjen projekcijama filmova, koncertima, predavanjima i drugim vidovima kontekstualizacije i afirmisanja različitih kulturnih fenomena. Leto na Trgu galerija su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Grad Novi Sad - Gradska uprava za kulturu.

9. avgust 2018. / Vrt Poklon zbirke Rajka Mamuzića

Predavanje
Filmske tehnike i analiza slike

Dr Vladimir Dimovski

Ovo predavanje predstaviće publici mogućnosti korišćenja osnovnih kinematografskih tehnika u procesu kreativne analize umetničkog dela. Slušaoci će moći da se upoznaju sa svim fazama procesa izrade ovakve video forme, od scenarija do finalnog rendera, kroz autorove primere animacija nastalih u proteklih nekoliko godina, za potrebe kreativnog predstavljanja i interaktivnog tumačenja likovnog dela.

16. avgust 2018. / Vrt Poklon zbirke Rajka Mamuzića

Koncert
"Kamper"

"Kamper" je novosadski instrumentalni bend koji svoj stvaralački identitet zasniva na alternativnoj rok muzici, post-roku i gitarskom popu uz dodatak elektronskog zvuka. Autorski repertoar uključuje numere šireg dinamičkog raspona, od suptilnih, ambijentalnih deonica do furioznih i strmoglavih izleta.

23. avgust 2018. / Vrt Poklon zbirke Rajka Mamuzića

Predstavljanje izdavačke kuće "Komiko"
Savremeni grafički roman kao nova vizuelno-narativna forma

Izdavačka kuća "Komiko" osnovana je 2009. godine u Novom Sadu s ciljem da objavljuje i bolje prezentuje prvenstveno klasike srpskog stripa, kao i radove naših najboljih savremenih autora. Publika će imati priliku da se upozna s literarnom formom stripa, njenim razvojem i širenjem, inovacijama u svetu strip-kulture, kao i novim izdanjima dostupnim našoj čitalačkoj publici.

30. avgust 2018. / Plato ispred Poklon zbirke Rajka Mamuzića

Svečano zatvaranje

Performans
Multimedijalni sastav "Hepi Treš"

Audio-video performans i koncert sastava "Hepi Treš" pokušava da istraživanjem fonda Poklon zbirke Rajka Mamuzića i muzeološko-arhivskog materijala aktuelizuje pitanja koja se tiču sudbine umetnika i umetničkog dela, kritičkog sagledavanja današnjeg mesta i uloge ustanova kulture u društvu, uloge diskursa moći u umetnosti i odnosa umetnosti i vlasti. U svom radu, umetnička grupa "Hepi Treš" (Branislav Petrić, Staniša Dautović, Dragan Matić, Željko Piškorić, Vladimir Marko i Duška Karanov) neguju princip in-situ rada, u kontekstu zatečenog mesta/prostora/sistema ideja.