Vesti

Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini (1945 - 1985)

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića održana je, u četvrtak 23. maja 2019. u 10:30 radionica pod nazivom "Dizajniranje ambalaže za prehrambene proizvode". Predavač i voditelj ove radionice bio je Nenad S. Lazić, grafički dizajner i profesor likovne umetnosti. Isti dan, u 18:30 održano je i predavanje "Istorija dizajna u Vojvodini (1945 - 1985)", autora i predavača Vojislava Terzića.

Radionica i predavanje su deo zajedničkog projekta pod nazivom "Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini (1945 - 1985)" Poklon zbirke Rajka Mamuzića i dr Zdravka Rajčetića, teoretičara umetnosti i medija.

Кroz program "Publika u fokusu" Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" finansira se ovaj zajednički projekat kojim su predviđena predavanja, radionice i izlagačke aktivnosti tokom meseca maja i juna, čime bi se tematizovala pojava i razvoj industrijskog i grafičkog dizajna na tlu Vojvodine od kraja Drugog svetskog rata do sredine osamdesetih godina prošlog veka.

Projekat ima za cilj promociju reprezentativnih primera dizajnerske baštine sa područja AP Vojvodine koji se vremenski podudaraju sa periodom stvaranja umetnika čija su dela zastupljena u Poklon zbirci Rajka Mamuzića.